Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Στο κυριακάτικο τραπέζι

Ως τα 14 μου χρόνια πάντα τρία ήταν τα σερβίτσια στο μεσημεριανό τραπέζι της Κυριακής. Τις περισσότερες φορές ήταν πιο πολλά, ανάλογα με τους συγγενείς ή φίλους που είχαν προσκαλέσει οι γονείς μου. Αλλά τα τελευταία 10 χρόνια, μόνο δύο σερβίτσια θα δει κανείς πάνω στο τραπεζομάντιλο, ενώ οι επισκέψεις μηδενίστηκαν, μιας που δεν υπήρχε λόγος πια να είναι όλοι αυτοί μαζεμένοι. Κι όταν καμιά φορά έρχονται μερικοί, το κλίμα είναι παγερό σαν τις ψυχές όλων μας και οι συζητήσεις στενόχωρες. Κι όταν όλοι αρχίζουν να κουνούν τα κεφάλια τους με απελπισία, σηκώνομαι, τους χαιρετώ και παίρνω τους δρόμους.
Σταμάτησα πια να γράφω σε χαρτιά, επειδή μουτζουρώνονται τα γράμματα από τα δάκρυα! Σταμάτησα να μιλάω απευθείας στους ανθρώπους, επειδή δεν με αφήνει ο μόνιμος κόμπος στο λαιμό! Αν και, ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να με ακούσουν δεν έχω βρει μέχρι σήμερα. Βρήκα όμως άντρες ντυμένους την παραπάνω «αποκριάτικη στολή» για ένα βράδυ. Να, για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισα να αρχίσω να γράφω εδώ…
Και έτυχε να διαβάσω το Η αναπάντεχη εξομολόγηση . Φυσικά, άφησα σχόλιο! Γιατί, να είσαι παιδί χωρισμένων γονιών από τα 14 σου, όσο και να λένε οι επιστήμονες ότι είναι υγιές κλπ, κλπ, εμένα να ρωτήσουν.
ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ!

15 σχόλια:

Lina είπε...

δεν μπορώ να σχολιάσω όσα λες γιατί δεν τα ξέρω.. είμαι απ έξω.

είχα όμως μια φίλη που παρακαλούσε τη μάνα της να χωρίσει απ τον πατέρα της (η μάνα της κακοποιούνταν). Για τη φίλη μου ο χωρισμός των γονιών της ήταν σωτηρία και θα έκανε τη μανα της πάλι αξιοπρεπή... Τι θέλω να πω; ότι ο χωρισμός δεν είναι από μόνος του κακός. όλα τα άλλα τον κανουν άσχημο, όταν δεν τα διαχειρίζονται καλά οι γύρω.

κατα τ άλλα το μόνο που μπορώ να σου υπογράψω είναι ότι το γράψιμο θα σου κάνει καλό. κι ας μουτοζυρώνονται τα γράμματα... τα δάκρυα πρέπει να βγάινουν, αυτός είναι ο σκοπός τους. Γράφε!

=*

glastroula είπε...

lina, πολλές αβρότητες οι γονείς μου δεν είχαν, όσα χρόνια τους θυμάμαι μαζί. Η ζωή μας ήταν ήρεμη χωρίς καταιγίδες. Δεν της φερόταν άσχημα. Θυμάμαι τον μπαμπά μου να της λέει: «Σ’ αγαπώ, αλλά πρέπει να χωρίσουμε. Δεν υπάρχει άλλη γυναίκα και το ξέρεις. Και φυσικά, δεν έχω στο μυαλό μου να ξαναπαντρευτώ». Έτσι απλά, έφυγε. Θα προτιμούσα να είχε γκόμενα και να είχαμε τσακωθεί.

Nant είπε...

γεια σου γλαστρουλα! :)
ειμαι και γω παιδι χωρισμενο γονιων,αλλα απο μικρη ηλικια,απο τα 4 μου.Βασικα ξερω πως ειναι να μεγαλωνεις σε μονογονεικη οικογενεια.Την μαμα μου την λατρευω.Τον μπαμπα μου απλα τον θεωρω εναν ανθρωπο που συνεβαλλε για να γεννηθω.Τιποτα παραπανω.
Παλια εκλαιγα.Τωρα απλα καταλαβα τι γινεται,και τι εγινε,και απλα παω παρακατω. :)

ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑΣ ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠ'ΕΞΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΡΑΨΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΥΝΗΓΑΣ...ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ & ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ...
ΖΗΣΕ...ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ...Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΠΕΣ...ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:-)

Lina είπε...

σε σόκαρε απ ό,τι κατάλαβα, γιατί δεν το πε΄ριμενες...
τώρα που μεγάλωσες όμως αντιλαμβάνεσαι ότι σίγουρα κάποιους λόγους θα είχαν, έτσι δεν είναι; Οι καυγάδες θα σου τραυμάτιζαν την ψυχή από μικρή. Τουλάχιστον το εξιοπρεπες διαζυγιο δεν εξαθλιώνει τους πρώην συζυγους.

glastroula είπε...

lina, το χειρότερο είναι ότι νιώθω πως οι γονείς μου αγαπιούνται ακόμα! Όπως καταλαβαίνεις, τους βλέπω και μιλώ μαζί τους, αλλά για την ταμπακέρα κανείς δεν μιλάει! Και φυσικά, ΄΄εχω αναπάντητα ερωτήματα!

glastroula είπε...

nant, στενοχωριέμαι που μιλάς έτσι για τον μπαμπά σου! Εσύ βέβαια, δεν θα τον θυμάσαι και καλά. Ήσουν μικρή όταν χώρισαν. Εγώ ήμουν 14 και χώρισαν χωρίς καβγάδες. Μου λείπει και δεν μου φτάνει που τον βλέπω που και που. Δεν έχω και άλλα αδέλφια...


σώμα που χορεύει, αυτό προσπαθώ! Ξέρεις, δεν μου φτάνουν οι φοβίες της μαμάς μου, έχω κάνει και κάποιες σχέσεις που με γκρέμισαν χειρότερα! Κανείς τους δεν μου στάθηκε. Όλοι ήθελαν κάτι άλλο... και μόνο αυτό. Φυσικά, εισέπραξα την αδιαφορίατους...

o geros είπε...

Μέχρι εδώ καλά τα πήγες! Που εξαφανίστηκες κι εσύ; Πέρασαν οι γιορτές και ούτε χρόνια πολλά δεν μας είπες! Ή μήπως τα παράτησες; Ελπίζω να είσαι καλά και περιμένουμε νέα σου...

ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ είπε...

ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΘΕΙ ΕΣΥ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ;;;;ΜΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ;;;ΑΝΤΕ ΓΥΡΝΑ...

ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ

:-)

glastroula είπε...

gero, εδώ είμαι. Μη στενοχωριέσαι. καλά είμαι τώρα. λίγες μέρες πριν δεν ήμουν. Μπήκα στο blog σου και είδα ότι κι εσύ έλειπες. Δεν πειράζει, συμβαίνει καμιά φορά. Και η nant χάθηκε και τη μάλωσες. Έτσι γράφει. Το είδες; Χρόνια πολλά και εδώ είμαστε...

σωμα που χορευει, πέρασα περίεργα όπως λέω και στο gero. Τώρα θα προσπαθήσω να είμαι πιο συνεπής. Θα τα λέμε, έτσι; Ευχαριστώ που με σκεφτόσουνα...

o geros είπε...

Ναι, πέρασες και στο blog μου δεν μπήκες! Να με προσέχετε και εσύ και η Nant και το σωμα που χορευει γιατί είμαι γέρος και παραπονιάρης και μαλώνω...! Άντε, καλό ξανα-ξεκίνημα!

ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ είπε...

ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΓΛΑΣΤΡΟΥΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΣ ΓΕΜΑΤΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΕΦΙ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ...ΛΟΙΠΟΝ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ...ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ...
:-)

ΓΕΡΑΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗΣ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ...ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ...:-)

o geros είπε...

Που είσαι εσύ; Άντε γιατί έχω νεύρα σήμερα! Με νευρίασαν οι φίλες σου! Μπες να δεις τι μου γράφουν. Κόμμα έκαναν!

Shadowface είπε...

Είναι άσχημο πράγμα να χωρίζει μια οικογένεια,ακόμα πιο άσχημο είναι όμως να χωρίζεις κ εσύ από αυτη, οι γονείς απομακρυνθήκαν μεταύ τους αλλά από ότι κατάλαβα απομακρύνθηκες κ εσύ από τους δύο τους(μπορεί να κάνω λάθος, αν ναι με συγχωρείς)
2 πράγματα να ξέρεις
1)Εσύ πλέον επιλέγεις κ μάθε πως αν νιώθεις εσύ μόνοι αυτοί νιώθουν 10 φορές μόνοι
2)Μάθε να δίνεις χωρίς να παίρνεις, κάντο για σένα, κ αν οι σχέσεις σου(απάντηση στο προηγούμενο)δεν πάνε καλά ίσως να φταίει το ότι δε γίναν για το σωστό λόγο, ας πούμε άρχιζες μια σχέση χωρίς να είσαι ερωτευμένη ή περίμενες να ανοίγονται οι άλλοι επειδή ανοίγεσαι κ εσύ.
Όποιος κ αν είναι ο λόγος να ξέρεις ότι τα καλύτερα έρχονται πάντα,αλλιώς θα μέναν τα παλιά.
Κ τέλος επειδή σε κόβω ρομαντικό άνθρωπο πρόσεχε μην ερωτευτείς την ιδέα του να είσαι ερωτευμένηέίναι ότι χειρότερο,σαν χαμόγελο για πόζα σε φωτογραφία.
Ελπίζω να μη σε κούρασα κ να μη σε έθιξαν αυτά που είπα.
Αν ναι σε περιμένω 12 η ώρα στο Ελ πάσο για μονομαχία, κ θα δούμε ποιανού το Κολτ θα σιγήσει, άτιμε Πάντσο Βίλλα.(Πως ελάφρυνε το κλίμα στο σχόλιο ε?ε?)

ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ είπε...

ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΕΣΥ;;;ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!ΑΝΤΕ ΓΥΡΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΑΣ...ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ...

:-)